Peta dunia ala-Google Earth tapi ‘live’ dan berkualiti HD akan beroperasi menjelang awal 2012

Posted on June 28, 2011

0


Terkagum aku bila terbaca berita ni… Teknologi yang agak canggih dan banyak kegunaannya. Bayangkan bila aku boleh zoom-in tengok kebajikan kambing-kambing aku di kampung secara live! Makan rumput kat mana hari ni…? Mamat yang aku upah suruh jaga kambing tu tengah tidur ke apa…? Boleh zoom in tengok aku yang tengah tengok aku tengah zoom in… wadefa! Agak bahaya jugak teknologi ni.

“It’s a little like a live version or a current version of Google Earth combined with YouTube. That’s kind of like how we describe it,”

Scott Larson, president, UrtheCast

Laporan mengenai kamera yang digunakan di sini.